Low level efficacy of cosmetic preservatives

Kombinationer af konserveringsmidler kan nedsætte forbruget af allergifremkaldende konserveringsmidler. I studiet undersøgte vi en række forskellige kombinationer med phenoxyethanol og et af allergifremkaldende konserveringsmidler diazolidinyl urea, methylchloroisothiazolinone/methylisothiazolinone (MCI/MI) eller methylisothiazolinone (MI). Undersøgelsen omhandlede test for synergi mellem de forskellige konserveringsmidler og challenge test af udvalgte kombinationer i en creme.

 

Eksperimenterne viste, at der ikke var nogen forringelse af konserveringsmidlernes effekt når de blev kombineret med phenoxyethanol. Ved at kombinere de enkelte konserveringsmidler med phenoxyethanol var det tilstrækkeligt med 10 til 20 gange lavere koncentrationer end de maksimalt tilladte koncentrationer i EU for konserveringsmidlerne diazolidinyl urea, MCI/MI og MI. Da udvikling af kontaktallergi blandt andet er afhængigt af de doser, man udsættes for, vil lavere koncentrationer af konserveringsmidler potentielt kunne reducere antallet af allergiske reaktioner over for konserveringsmidler.